Innergården och husen i Fiolen kollektivhus
Kartbild för: Fiolen kollektivhus

Fiolen kollektivhus

Fiolen kollektivhus passar dig som vill ha gemenskap och trivsel i ditt boende. I huset finns stora gemensamma utrymmen, bland annat ett kök där hyresgästerna lagar gemensamma middagar.

Huset är byggt runt en gård som öppnar sig mot söder. I den gemensamma trädgården, som sköts av hyresgästerna, finns växthus, fruktträd, bärbuskar och grönsaksland samt en jordkällare.  Huset har 24 lägenheter och är byggt i två plan. Här finns stora gemensamma utrymmen, till exempel allrum med kök, motionsrum med bastu, hobbyrum, musikrum och verkstad.

Huset är byggt 1993 och utformades i samarbete mellan blivande hyresgäster, arkitekter och representanter för LKF. Varje enskild hyresgäst hyr sin lägenhet inklusive var sin del av för kollektivhusverksamheten gemensamma lokaler direkt av LKF. Hyresgästerna svarar för städning av gemensamma utrymmen, trädgårdsskötsel och underhåll av huset. Detta kompenseras med reducerad hyra.

Till föreningens webbplats>>

Östra Torn

På Östra Torn finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Det finns gott om grönområden och i Östra Torns by finns gammal bymiljö bevarad. På nära gång- och cykelavstånd finns Ideon, LTH, Ekonomicentrum, MAX IV och ESS. Det är cirka 3,5 kilometer till Lunds centrum. På Östra Torn finns flera skolor (F-9) och förskolor. Här finns också Östra Torngården, som är både ett fritidshem och en fritidsgård. I området finns en närbutik, och på Sparta vid Tornavägen finns en större livsmedelsbutik.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Östra Torn
Bostadsområde: Fiolen Kollektivhus
Adress: Flygelvägen 4 och 6
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1993
Arkitekt: Rolf Lindström och Lotta Sundström
Antal lägenheter: 24
Våningar: 2
Hiss: Nej
Förråd: Ja, i källaren
Parkering: I området finns både garage och p-platser utomhus. Ledig platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Kolletivhuset har stora gemensamma utrymmen.
Områdeskontor: Magistratsvägen 35
Vacker rabatt i Fiolen kollektivhus
Områdeskarta Fiolen