Grönt gångstråk med gräs och träd mellan husen i Flintyxan
Kartbild för: Flintyxan

Flintyxan

Precis som våra andra områden på Gunnesbo präglas Flintyxan av grönska och växtlighet. Stora delar av området är även fritt från bilar. 2012 kompletterades den sydöstra delen av Flintyxan med 12 lägenheter och ett gruppboende.

I området som är byggt 1982 finns 202 lägenheter fördelade på 28 hus i 2-5 plan. De högsta husen ligger närmast Gunnesbovägen och bildar en avslutning av området mot norr. Övriga hus ligger utspridda kring smala vindlande gångvägar i en sluttning mot Gunnesboparken. Lägenheterna på markplan har uteplats medan övriga lägenheter har balkong eller loftgång.

De 12 lägenheterna som byggdes 2012 är i storlekarna 2 rok, 4- och 5 rok. Fyrarummarna är radhus i två plan, kvarterets enda radhus.

Samtidigt som nybyggnationen, byggdes fler balkonger till lägenheterna på Gunnesbovägen 215 och antalet garageplatser i kvarteret kompletterades.

Gunnesbo

Gunnesbo i nordvästra Lund, ligger norr om Norra Ringen och Fjelievägen, cirka 3,5 km från Lunds centrum. Större delen av området byggdes under 1980-talet.  Här finns en järnvägsstation, Gunnesbo station, som ger goda pendlingsmöjligheter. I området finns ett mindre stadsdelscentrum, och i närheten ligger Mobilia Lund med flera stora livsmedelsbutiker, och shoppingcentret Nova Lund.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Gunnesbo
Bostadsområde: Flintyxan
Adress: Gunnesbovägen 203-237, Dösvägen 1-37 (ojämna nummer)
Hustyp: Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år: 1983 och 2012
Arkitekt: Bo Sjöström och Lennart Fredriksson (byggår 1983), Leif Hörberg (byggår 2012)
Antal lägenheter: 189
Våningar: 2-5 våningar
Hiss: Hiss finns på Gunnesbovägen 203-215 (loftgångshus). Övriga hus har inte hiss.
Förråd: Bostäderna på Dösvägen har förråd i lägenheten. Övriga förråd finns antingen i lägenheten, i trapphuset eller i källarplan.
Parkering: Enskilt garage eller p-plats utomhus. Det finns fyra installerade laddplatser och 12 platser är förberedda, totalt 16 laddplatser.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Stenmästarevägen 9
Uteplats framför röda tegelhus med vita balkonger i Flintyxan
Områdeskarta Flintyxan