Entrén till Vikingavägen 26 B
Kartbild för: Eddan

Eddan

Eddan. På bara några minuters promenadavstånd ligger Linero torg, Vikingaskolan (F-9) och idrottsanläggningen Vikingahallen. Här finns också stora grönområden, bland annat Tre Högars Park.

Området ligger söder om Vikingavägen och har 323 lägenheter på 1-5 rum och kök. Lägenheterna på bottenplan har uteplats och övriga lägenheter har balkong. Många balkonger är inglasade.

Under 2015-2018 gjorde vi, etappvis, en omfattande modernisering av området. Bland annat görs stambyte, helrenovering av badrum och tillbyggnad av nya entréer. Trapphusen renoveras och kompletteras med postboxar i entrén och barnvagnsförråd. Även utemiljön får en total översyn.

Namnet Eddan har anknytning till nordisk mytologi. Poetiska Eddan var en samling dikter om nordisk mytologi medan Snorres Edda var en handbok i skaldekonst.

Linero och Mårtens Fälad

Linero genomgår nu en förnyelse, som blir ett lyft för hela den östra delen av Lund.  Linero torg rustas upp rejält och får ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoveras och moderniseras. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder gör Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. Målet är att öka tillgängligheten och tryggheten i hela området.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Linero
Bostadsområde: Eddan
Adress: Vikingavägen
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1969-1972
Arkitekt: Sten Samuelson
Antal lägenheter: 323
Våningar: 3
Hiss:
Förråd:
Parkering: Det finns fyra platser med installerad laddstatione och 12 platser som är förberedda för laddning. Totalt 16 platser med uttag.
Cykelrum:
Barnvagnsrum:
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18
Områdeskontor: Emblas gata 3
Tvåvåningshusen med balkonger i Eddan
Områdeskarta Eddan