Flerfamiljshusen i Lövsångaren på Örnvägen
Kartbild för: Lövsångaren 5 m. fl.

Lövsångaren 5 m. fl.

Lövsångaren 5. Husen varierar i höjd från två till sex våningar plus inredd vindsvåning. Husen i området ligger grupperade kring två stora grönytor med lekplatser och sittgrupper.

Genom området löper gång- och cykelvägar. I området finns ett litet stadsdelscentrum samt ett äldreboende och en träffpunkt för äldre.

Husens ytskikt är en blandning av tegel, trä och plåt i varierande, ofta starka färger och de 414 lägenheterna, varav 293 är tvårummare, varierar mycket i storlek och planlösning. De flesta lägenheterna har antingen uteplats eller balkong. Vindslägenheterna har ingen balkong.

Väster

Väster är omtyckt för sina grönskande ytor och lugna kvarter med närhet till både centrum och natursköna promenadstråk. En promenad till centrum tar cirka 15 minuter. Föredrar man buss går den från den närliggande Trollebergsvägen. I omgivningen finns det livsmedelsbutiker samt pizzeria.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Väster
Bostadsområde: Lövsångaren 5 m. fl.
Adress: Örnvägen 32-106
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1978
Arkitekt: Sten Samuelson Arkitektkontor AB
Antal lägenheter: 33 byggnader, 415 lägenheter
Våningar: 3-7
Hiss: Ja, finns på Örnvägen 36, 38, 40, 42 och 60.
Förråd: Ja
Parkering: Parkering finns i kallgarage (Örnvägen 30) och utomhus på Papegojevägen. Besöksparkering finns också på dessa ställen. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Finns vid flera av trapphusentréerna.
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Örnvägen 64
Områdeskontor: Örnvägen 64
Lekplats framför flerfamiljshusen i Lövsångaren 5
Områdeskarta Lövsångaren