Flerfamiljshusen i Lövsångaren på Örnvägen
Kartbild för: Lövsångaren 5

Lövsångaren 5

Lövsångaren 5 med flera. Husen varierar i höjd från två till sex våningar plus inredd vindsvåning. Husen i området ligger grupperade kring två stora grönytor med lekplatser och sittgrupper.

Genom området löper gång- och cykelvägar. I området finns ett litet stadsdelscentrum samt ett äldreboende och en träffpunkt för äldre.

Husens ytskikt är en blandning av tegel, trä och plåt i varierande, ofta starka färger och de 414 lägenheterna, varav 293 är tvårummare, varierar mycket i storlek och planlösning. De flesta lägenheterna har antingen uteplats eller balkong. Vindslägenheterna har ingen balkong.

Nybyggnation kvarteret Ornitologen 

LKF bygger kvarteret Ornitologen i nära angränsning till Lövsångaren. Det kan innebära störningar för boende i form av buller dagtid, byggtrafik till och från byggarbetsplatsen samt avspärrningar. I början av projektet kommer vissa byggnader att rivas som kommer att ersättas av nya byggnader. Byggprojektet beräknas vara klart 2026.

Mer information om Ornitologen

Väster

Väster är omtyckt för sina grönskande ytor och lugna kvarter med närhet till både centrum och natursköna promenadstråk. En promenad till centrum tar cirka 15 minuter. Föredrar man buss går den från den närliggande Trollebergsvägen. I omgivningen finns det livsmedelsbutiker samt pizzeria.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Väster
Bostadsområde: Lövsångaren 5 m. fl.
Adress: Örnvägen 32-106
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1978
Arkitekt: Sten Samuelson Arkitektkontor AB
Antal lägenheter: 33 byggnader, 415 lägenheter
Våningar: 3-7
Hiss: Ja, finns på Örnvägen 36, 38, 40, 42 och 60.
Förråd: Ja
Parkering: Parkering finns utomhus på Gråsparvsvägen (vid Arbetscentrum) samt på Papegojevägen. På Papegojevägen finns förutom hyrda platser även besöksparkering och laddplatser. 4 stycken laddplatser är installerade och det är förberett för ytterligare 12 stycken, det vill säga totalt 16 laddplatser. Lediga platser publiceras på lkf.se och hyrs ut efter kötid i fordonsplatskön. I kvarteret Ornitologen som kommer att färdigställts under år 2026 planeras det även för garageplatser i underjordiskt garage på Örnvägen.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Finns vid flera av trapphusentréerna.
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Tage Erlanders väg 22
Områdeskontor: Stenmästarevägen 9
Lekplats framför flerfamiljshusen i Lövsångaren 5
Områdeskarta Lövsångaren