Trädgårdsvy från seniorlägenheterna i trevåningshusen i Bullerbyn 65+
Kartbild för: Bullerbyn (65+)

Bullerbyn (65+)

Bullerbyn. Här finns 12 seniorlägenheter, byggda 1995. Från Bullerbyn är det nära till Fäladstorget där välsorterad mataffär, vårdcentral, tandläkare och annan närservice finns. Lägenheterna på bottenplan har uteplatser som är avgränsade med häck eller plank. Lägenheterna på tredje plan har balkong.

Seniorboendet är avsett för äldre som prioriterar god tillgänglighet. Det innebär bland annat att lägenheterna har extra stora duschrum. I den lummiga Borgareparken öster om Bullerbyn finns gott om promenadvägar.

Lägenheterna erbjuds i första hand till bostadssökande som har beviljats förtur av Vård- och omsorgsförvaltningen. I övrigt erbjuds lägenheterna till äldre bostadssökande i LKFs bokö.

Norra Fäladen

Mitt i området ligger Fäladstorget, som genomgick en större om- och tillbyggnad 2007. Här finns bland annat livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. I den västra delen av Norra Fäladen ligger ett av Lunds största grönområden, Sankt Hans backar. Norra Fäladen ligger norr om trafikleden Norra Ringen och en cykeltur till Lunds centrum tar 10-15 minuter. Området byggdes till större delen under slutet av 1960-talet.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Norra Fäladen
Bostadsområde: Bullerbyn (65+)
Adress: Fäladstorget 3 A-F
Hustyp: Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år: 1995
Arkitekt: Sten Liljedahl
Antal lägenheter: 12
Våningar: 1 och 3
Hiss: Ja
Förråd: I källaren
Parkering: Nej
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 23
Enplanshuset i Bullerbyn 65+
Trädgårdsvy från seniorlägenheterna i trevåningshusen i Bullerbyn 65+