Flerfamiljshus i rött tegel i Solgårdarna
Kartbild för: Solgårdarna m. fl.

Solgårdarna m. fl.

Solgårdarna är lugna kvarter på gröna Väster. Mellan husen finns grönytor med lekplatser och sittgrupper. Folkets Parks grönområde och Höjeådalens strövområde finns på promenadavstånd. De flesta av lägenheterna är små eller medelstora och har balkong som vetter mot gröna gårdar.

Området består av 18 flerfamiljshus i gult, orange och rött tegel, byggda 1948-1961. Lägenhetsstorlekarna varierar från 1 rum och kokskåp till 4 rum och kök. Husen är mellan tre och fem våningar höga. I området finns 447 lägenheter, varav 22 vindslägenheter. De flesta lägenheter har balkong. Sex stycken lägenheter (2 rum och kök) på Stenmästarevägen har uteplats.

Väster

Väster är omtyckt för sina grönskande ytor och lugna kvarter med närhet till både centrum och natursköna promenadstråk. En promenad till centrum tar cirka 15 minuter. Föredrar man buss går den från den närliggande Trollebergsvägen. I omgivningen finns det livsmedelsbutiker samt pizzeria.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Väster
Bostadsområde: Solgårdarna m fl
Adress: Folkparksvägen, Plåtslagarevägen, Van Dürens väg, Hårlemans väg, Stenmästarevägen, Murarevägen
Hustyp: Flerbostadshus
Färdigställt/ombyggt år: 1948-49
Arkitekt: Ingeborg Hammarskjöld-Reiz
Antal lägenheter: 447
Våningar: 3-5
Hiss: Nej
Förråd: Samtliga lägenheter har tillhörande förråd.
Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra på Stenmästarevägen samt Trollebergsvägen. Lediga platser publiceras på lkf.se. Det finns fyra laddplatser och det är förberett för fyra till - totalt 8 uttag.
Cykelrum: Finns i källarplan.
Barnvagnsrum: Ja, i mån av plats.
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Van Dürens väg 41
Områdeskontor: Trollebergsvägen 103
Flerfamiljshus i Solgårdarna
Flerfamiljshus i Solgårdarna