De vitputsade trevåningshusen i Pedellen
Kartbild för: Pedellen (huset)

Pedellen (huset)

Kvarteret Pedellen består av sju 1½-planshus byggda 1965 samt ett hus byggt 2010 (huset kallas likt kvarteret för Pedellen). Området gränsar till Östervångsskolans park, och på kort gångavstånd finns Botaniska trädgården och Mårtenstorget.

Husen från 1965 har tidigare varit ett äldreboende, men är sedan 2006 tillgängligt för alla hyresgäster. Här finns 62 lägenheter fördelade på fem tvåvåningshus. 32 lägenheter är enrummare, 30 är tvårummare och en är en fyrarummare. Alla tvårummare utom en ligger i bottenplanet och har uteplats. Övriga lägenheter ligger på ovanvåningen.

Huset Pedellen, byggt 2010, har åtta lägenheter, fördelade på två ettor och sex treor. I markplan finns två treor, en i vardera gavel, med två ettor emellan. Lägenheterna i markplan har uteplatser i västerläge. Via utvändiga trappor nås plan två, med entré till fyra treor i två plan. Etagelägenheterna har balkong/terrass i båda planen.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Pedellen
Adress: Pedellgatan 1 L-T
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2011
Arkitekt: Björn Hegelund
Antal lägenheter: 8
Våningar: 3 våningar
Hiss: Nej
Förråd: Ja
Parkering: P-platser finns att hyra.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21, in på gården
Gatuvy från de vitputsade trevåningshusen i Pedellen
A decorative imagePEDELLEN.png