Röd cykel med fot på pedalen

Smarta resor

Den miljövänligaste resan är såklart den som inte behöver genomföras. Olika digitala lösningar kan ibland minska våra behov av att resa. När du är hyresgäst hos oss har du tillgång till vårt öppna bredbandsnät som klarar hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. Bredbandsnätet drivs av Via Europa.

Men såklart behöver och vill du också kunna transportera dig till exempel till arbetet, för att träffa vänner och se nya platser. Då kan du försöka genomföra resan på ett smart och hållbart sätt.

Cykel

Att skapa bra förutsättningar för ökat användande av cykel är viktig fråga för oss. Användningen av el-cyklar och lådcyklar har verkligen tagit fart vilket vi gärna vill uppmuntra, men det ställer nya krav bland annat på utformning av cykelparkeringar.

I vår kundenkät ställer vi några frågor om hur våra hyresgäster ser på förutsättningar för en hållbar livsstil i sitt boende och i sin boendemiljö. En av frågorna gäller just hur man ser på förutsättningarna för användning av cykel, till exempel utformning av cykelparkering, plats för lådcykel osv. Vi tittar på svaren och er  hur vi kan arbeta vidare med smidiga lösningar för våra hyresgäster.

Kollektivtrafik

Våra bostadsområden ligger oftast nära en hållplats för kollektivtrafiken. Se vilken eller vilka busslinjer som ligger nära dig.

Laddplats för elbil

Vi vill underlätta för våra hyresgäster att göra miljömedvetna val. Att byta ut en fossilbränsledriven bil till en elbil eller en laddhybrid kan vara ett sådant.

Under några års tid har vi haft ett laddplatserbjudande då vi har kunnat möta enstaka förfrågningar. Vi ser nu en ökning av intresset för laddplats hos våra hyresgäster. Vi vill kunna möta detta ökade intresse, det vill säga göra det möjligt för våra hyresgäster att ha en elbil/laddhybrid och kunna ladda, men det innebär att vi behöver göra om vårt laddplatserbjudande.

Det är detta vi arbetar med för fullt just nu. Inriktningen är att vi under nästa år sätter igång med att etablera så kallade laddhubbar (ca 4-20 laddplatser på en samlad plats) i ett antal av våra bostadsområden, där vi ser störst efterfrågan.

I nuläget ber vi dig kontakta din kundförvaltare om du är intresserad av laddplats, detta för att vi ska få veta var efterfrågan på platser är som störst samt att det i vissa av våra bostadsområden finns enstaka laddplatser som kan vara en möjlig lösning för dig.

Bor du centralt i Lund vill vi också gärna tipsa dig om att kontakta LKP som har laddplatser i ett antal parkeringshus. Bor du i radhus så gäller separat lösning som vi gärna pratar vidare med dig om. I flera av våra nyproduktionsprojekt sätter vi direkt eller förbereder för laddplatser.

Bilpool

LKF samarbetar med både Volvo on Demand och MoveAbout. I några av våra nyproduktionsprojekt så ingår medlemskap i bilpool i hyran. Du får mer information om detta vid kontraktskrivning. 

Vill du slippa äga en egen bil? Kika hos Volvo on Demand och MoveAbout, för att få veta om det finns en bilpoolsbil i närheten av ditt boende. 

Just nu har vi bilpool i 9 av våra områden:
Xplorion, Arkivet, Sofieberg, Bullerbyn, Offerkällan, Brandstationen och Skymningen

Innovationsprojekt

Innovationsprojektet Xplorion på Brunnshög är vårt första bilfria boende. Det innebär att det inte finns parkeringsplatser kopplade till hemmet. I stället ingår medlemskap i bilpool. Elbilpoolsbilen finns placerad på innergården. Till boendet hör även en lådcykelpool, ett stort cykelgarage och en cykelverkstad. Trivectors mobilitetstjänst EC2B kommer att hjälpa våra hyresgäster att resa hållbart och enkelt.