A decorative imagehammocken_omradesbild.jpg
Kartbild för: Hammocken

Hammocken

105 hyresrätter i Lunds nya stadsdel med spårvagnen utanför porten.

Kvarteret Hammocken i södra Brunnshög är byggt längs Brunnshögsgatan. Huset är uppdelat i fyra trapphus med 105 nya hyresrätter på 1 – 4 rum och kök. Merparten av lägenheterna nås via trapphus och några via loftgångar. Lägenheterna är ljusa och välplanerade med fina moderna materialval. Alla lägenheter har egen tvättutrustning. Ett stort antal lägenheter har ett burspråk som hänger ut över Brunnshögsgatan där spårvagnen stannar nästan utanför porten. Färgsättningen på byggnaden är inspirerat av nederländska konstnärer som Rietveld och Mondriaan. I kvarteret finns också en förskola med fem avdelningar med gemensam innergård som kan användas av våra hyresgäster när förskolan är stängd. Här finns en restaurang på markplan och ett underjordiskt garage. 

Brunnshög

I nordöstra delen av Lund växer en ny stadsdel fram. Brunnshög siktar på att bli världens främsta forsknings- och innovationsmiljö och är ett föredöme för hållbart stadsbyggande. I framtiden räknar man med att 40 000 människor från hela världen ska arbeta och leva här. I brunnshög finner du en charmig stadsmiljö med spårväg och en plats där hjärta och hjärna möts.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Brunnshög
Bostadsområde: Hammocken
Adress: Brunnshögsgatan 14 A-B, 16 A-B
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2020
Arkitekt: Plan och byggnadskonst i Lund
Antal lägenheter: 105
Våningar: 2-5 våningar
Hiss: Ja
Förråd: Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd.
Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra i garaget i källaren under huset. Samtliga garageplatser hyrs ut av LKP. Kontakta deras kundtjänst för frågor.
Cykelrum: Det finns cykelförråd i källaren
Barnvagnsrum: Det finns barnvagnsförråd i källaren
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal:
Områdeskontor: Magistratsvägen 35
Hammocken, Brunnshög
Hammocken, Brunnshög
Bildfilen heter: