De två punkthusen på Linero torg
Kartbild för: Linero torg

Linero torg

Bo med fantastisk utsikt över de skånska landskapet, i den expansiva östra delen av Lund

Ovanpå livsmedelsbutiken mitt på Linero torg ligger det två punkthus med 10 respektive 14 våningar med totalt 82 lägenheter. Storleken på lägenheterna varierar mellan 1 rok och 3 rok. De inglasade balkongerna och den stora gemensamma skyddade takterrassen erbjuder hyresgäster fina odlingsmöjligheter. Närheten till butiker och annan service tillsammans med fantastisk utsikt över det vackra skånska landskapet är också kvalitéer utöver det vanliga.

Linero

Linero torg är en mötesplats i den expansiva östra delen av Lund, med bostäder, butiker och restauranger. Linero torg rustades upp rejält 2017 och fick ett nytt utseende med bland annat en ny, stor livsmedelsbutik. Även den befintliga centrumbyggnaden renoverades och moderniserades. Storsatsningen på utbyggd handel, service och nya bostäder har gjort Linero torg till en attraktiv mötesplats för boende i hela östra Lund.

På Linero och på Mårtens Fälad finns flera skolor, idrottsanläggningar och grönområden. Vikingavägen, som löper genom Linero, har byggts om till en modern stadsgata med både bilväg, cykel- och gångväg. En cykeltur till centrala Lund tar ungefär 15 minuter.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Linero
Bostadsområde: Linero torg
Adress: Iduns plats
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2016
Arkitekt: Framtagande förfrågningsunderlag: Lasse Vretblad, Arkitektmagasinet AB. Detaljprojektering: Ulf Hansson, Hansson Projektcoordinering AB
Antal lägenheter: 82 hyreslägenheter samt 12 servicelägenheter
Våningar: 10 resp 14 våningar
Hiss: Ja
Förråd: Till varje lägenhet hör ett förrådsutrymme om ca 3-4 kvm, som finns i källaren eller på plan 2 eller 3 i respektive bostadshus.
Parkering: I garaget under bostadshusen finns parkeringsplatser att hyra. Lediga p-platser publiceras på lkf.se. Gästparkering finns i närområdet.
Cykelrum: Ja, i källaren
Barnvagnsrum: Ja, i källaren
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Linero torg 18
Områdeskontor: Emblas gata 3
Citrusträd i det inglasade uterummet på takterassen på Linero torg
Punkthusen på Linero torg