Uteplats i ett av radhusen i Borgen
Kartbild för: Borgen

Borgen

I kvarteret Borgen, på Lars Kristoffers väg och Nylyckegränden, finns 19 radhus om 2-3 rum och kök. Kvarteret ligger mitt i byn med närhet till handel, service och kommunikationer.

Lägenheterna har en ljus och öppen planlösning med hög standard som uppenbarar sig genom vackert parkettgolv i alla rum, klinker på hallgolv och helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. Alla hus har en egen häckomgärdad trädgård med stenlagd uteplats och gräsmatta.

Radhusen har fasad av gult tegel och ett lutande pulpettak som ger extra takhöjd i ena änden av vardagsrummen och därmed en känsla av extra rymd. Husen är ritade av Björn och Ylva Hegelund från Kamikaze Arkitekter i Malmö.

I kvarteret finns kommunens träffpunkt för äldre samt äldreboendet Solhem.

Genarp

I Genarp finns en genuin bykänsla och bebyggelsen består till största delen av småhus. Byn har cirka 3000 invånare. I centrum finns bland annat två matbutiker, folktandvård, distriktssköterskemottagning och apoteksombud. I byn finns Häckebergaskolan (F-3), Genarps skola (4-9) och flera förskolor. Här finns också fritidsgård och träffpunkt för äldre. Kring byn finns gott om natur och strövområden, till exempel kring Häckebergasjön och i naturreservaten Romeleåsen och Risen.

Bofakta

Ort: Genarp
Stadsdel: Borgen
Bostadsområde:
Adress: Lars Kristoffers väg 9-13 samt Nylyckegränden 1-9 och Nylyckegränden 2-10.
Hustyp: Enplans radhus
Färdigställt/ombyggt år: 2013
Arkitekt: Kamikaze Arkitekter AB
Antal lägenheter: 19
Våningar: 1
Hiss: Nej
Förråd: Samtliga lägenheter har ett kallförråd om 3-4 kvm.
Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Bondevägen 7 A, Dalby
Enplanshus i Borgen i Genarp
Enplanshus i Borgen i Genarp