Porträtt på leende tjej och kille.

Tove och Vladimir – praktik under hösten 2020

Tove Ahlander och Vladimir Deric har snart praktiserat på LKF i tio veckor. Till vardags är de kursare och läser till fastighetsförvaltare på Newton i Malmö.

- Som Lundabo hade jag hela tiden siktet inställt på att söka praktikplats på LKF. LKF har alltid funnits i mitt liv, jag bodde på LKF när jag var liten och LKF sponsrade vår klubb, säger Vladimir med ett leende.

Under deras praktik hos oss på LKF har de under de första veckorna varit ute på fältet. De har bland annat fått följa med områdesvärdar, teknisk service, uthyrare, måleriet med mera.

- Vi hade lite tur att vi kunde vara ute på fältet innan de ännu hårdare restriktionerna. Nu de senaste veckorna har vi fått följa personer som i större utsträckning har möjlighet att sitta hemma men då deltar vi via Teams, berättar Tove.

- Det känns som om LKF är väldigt bra förberedda på att ta emot praktikanter. De personer som tagit emot oss har vetat vad man ska göra den dagen och de har varit engagerade, vi har fått se och prata med nästan alla olika delar av organisationen. Om du uttrycker ett intresse för något speciellt så är de inte ovanligt att någon tar tag i dig och sägerhäng med mig på det här mötet” eller ”kom ska vi gå och titta på det!”, säger Vladimir.

Hösten 2020 – en annorlunda praktikupplevelse

- Att genomföra min praktik under en pandemi tycker jag har fungerat väldigt bra. Jag hade inte så stora förhoppningar över hur praktiken skulle genomföras eller om det ens skulle vara möjligt att genomföras. Men att ha fått möjligheten att göra praktik på LKF under dessa tider är jag jätteglad för, säger Tove. 

Både Tove och Vladimir berättar att de senaste veckorna har de till stora delar deltagit över Teams, då de nu följer medarbetare som arbetar hemifrån. Det har fungerat bra men de saknar att få träffa personer i verkligheten. Båda känner att det är svårare att lär känna någon över digitalt, då det vardagliga pratet inte sker lika naturligt.

- Den stora vinsten under pandemin är att organisationen har bevisat att det fungerar att bedriva arbetet på detta sätt. Man har nog upptäckt saker hos sig själv som kommer gynna en framöver. Om man själv vill kan man absolut hitta positiva erfarenheter som kommit med pandemin, säger Vladimir.

I sin helhet sammanfattar både Tove och Vladimir att praktiken på LKF har varit långt över förväntningarna. Upplägget av praktiken tycker de har varit bra och lärorik.