Gatuvy med röda tegelfasader till tvåvåningshusen i Triangeln
Kartbild för: Triangeln

Triangeln

Triangeln, som har fått sitt namn efter kvarterets triangulära form, är ett idylliskt bostadsområde med bara tolv lägenheter. Området ligger lugnt och avskilt på bekvämt gång- och cykelavstånd från centrala Lund.

De tolv lägenheterna är fördelade på tre tvåplanshus. Två hus ligger utmed Änggatan, som är en återvändsgata, det tredje ligger utmed Hardebergaspårets gång- och cykelstråk.

Lägenheterna på bottenplan har avskärmade uteplatser medan lägenheterna på andra våningen har balkong. Uteplatserna och balkongerna är vända mot den bilfria innergården där det finns fruktträd och bärbuskar, en lekplats med lekredskap och bänkar samt tvättstuga. Till alla lägenheter hör ett garage eller en parkeringsplats.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Triangeln
Adress: Änggatan 10-14
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1985
Arkitekt: Yngve Lundquist
Antal lägenheter: 12
Våningar: 2 vån
Hiss: Nej
Förråd: Ja
Parkering: Alla lägenheter har p-plats eller enskilt garage.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21, in på gården
Lekplats på gården till husen i Triangeln