Grön innergård med parkbänkar framför huset i Brandstationen 55?
Kartbild för: Brandstationen (55+)

Brandstationen (55+)

Brandstationen (55+). Området är byggt 1997, intill den gamla brandstationen. Lägenheterna är i första hand avsedda för hyresgäster som är 55 år eller äldre. Husen är byggda för att lagra solenergi och har ett behagligt inomhusklimat.

Lägenheterna är ljusa och har ofta ovanliga planlösningar. En tung konstruktion innebär att husen kan lagra solenergi och får ett behagligt inomhusklimat.

Lägenheterna på markplan har avskärmade uteplatser och övriga lägenheter har balkong. I området finns ett parkliknande grönområde med uppvuxna träd.

Området består av tre bostadshus med totalt 41 lägenheter. Arkitekten har blandat traditionella och moderna stildrag för att markera att området ligger i övergången från stenstaden till trädgårdsstaden.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Brandstationen (55+)
Adress: Karl XI-gatan 12 A-B 14 A-C
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 1997
Arkitekt: Lars Asklund
Antal lägenheter: 41
Våningar: 4 våningar. förutom Karl XI gatan 14 C, 3 våningar
Hiss: Ja
Förråd: Ja, i källaren
Parkering: P-platser finns att hyra i underjordiskt garage på Kävlingevägen 9 D finns att hyra. Lediga platser publiceras på lkf.se. Besöksparkering mot avgift.
Cykelrum: Ja, finns i garaget på Kävlingevägen 9 D.
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja, på Kävlingevägen 9 E
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21, in på gården
Trevåningshuset i Brandstationen 55+
Entréerna till flerfamiljshusen i Brandstationen 55+