Gatuvy med radhusen i Mineralen
Kartbild för: Mineralen

Mineralen

Radhus nära natur, service och skola

Enplans radhus och kedjehus i sydvästra hörnet av Veberöd, där det gamla tegelbruket en gång låg, var färdigbyggda 2018. Husen ligger där tätorten möter landsbygden, men inte långt ifrån skola och centrum. Kvarteret innehåller 37 hyresrätter på 2-4 rum och kök.

Veberöd

Veberöd, med cirka 4000 invånare, ligger naturskönt vid Romeleåsens fot, ungefär två mil från Lund. Strax utanför samhället ligger Krankesjön, en av Sveriges mest kända fågelsjöar, samt Häljasjön och Vombsjön med fina badplatser. Här finns också gott om strövområden, bland annat naturreservatet Veberöds ljung. I byn finns bland annat två livsmedelsbutiker, vårdcentral, bibliotek, förskolor och skolor. Föreningslivet är aktivt, med bland annat fotbollsklubb, scoutkår, badmintonklubb och handbollsklubb.

Bofakta

Ort: Veberöd
Stadsdel: Mineralen
Bostadsområde:
Adress: Tegelmästarevägen 41-59 (ojämna nr) Dolomitgatan 1-16 Dolomitgatan 18-38 (jämna nr)
Hustyp: Kedje- respektive radhus i ett plan
Färdigställt/ombyggt år: 2018
Arkitekt: Ingemar Jönsson/ Arnth Gilenholt, Jaenecke Arkitekter
Antal lägenheter: 37
Våningar: 1
Hiss: Nej
Förråd: Lägenheterna med garage har ett förråd som är placerat i anslutning till garaget. Radhuslägenheter som ej har garage har ett friliggande förråd på den egna tomten.
Parkering: De större rad-/kedjehusen (4 rok samt 3 rok) har ett tillhörande garage samt en asfalterad uppställningsplats för bil på den egna tomten. De mindre radhusen (2 rok och 3 rok) har en asfalterad uppställningsplats för bil på den egna tomten. Det finns även parkering för gäster i området.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: Nej
Källsortering: Diskbänksskåpet i lägenheterna är förberett för källsortering i ett antal fraktioner. Inom området finns två gemensamma källsorteringsutrymmen.
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor:
Områdeskarta Mineralen
Gatuvy på ett av radhusen i Mineralen
Gatuvy med gavlarna på radhusen i Mineralen