Flerfamiljshus vid Västra stationstorget
Kartbild för: Västra Stationstorget

Västra Stationstorget

Västra Stationstorget. De flesta lägenheterna får ljus från två håll och många har burspråk. Detta tillsammans med en takhöjd på 2,6 meter skapar en känsla av ljus och rymd.

Omkring år 2000 genomgick centralstationen i Lund en omfattande upprustning. I samband med detta anlades ett nytt torg, Västra Stationstorget. 2001 byggde LKF 35 lägenheter vid Västra Stationstorget med Sven Gustafsson som arkitekt.

Vissa av lägenheterna på bottenplanet har uteplats, övriga lägenheter har balkong. Tre etagelägenheter på våning 4-5 har dessutom takterrass. Parkeringsplats finns att hyra i garaget under Västra Stationstorget.

Lägenheterna är fördelade på två hus i tre respektive fem plan. En vinterträdgård förbinder det ena huset med Tekniska förvaltningens kontorshus.

Centrum

Att bo i centrala Lund innebär närhet till kulturutbud, shopping, caféer, restauranger, torghandel och mycket annat. I den medeltida stadskärnan samsas kullerstensgator och korsvirkeshus med moderna byggnader.  Här finns mysiga gågator, vackra gränder och torg. Det mesta nära och tillgängligt, och kommunikationerna och pendlingsmöjligheterna är goda.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Centrum
Bostadsområde: Västra Stationstorget
Adress: Västra Stationstorget 1-11
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2001
Arkitekt: Sven Gustavsson
Antal lägenheter: 50
Våningar: Våning 1-3 på Västra Stationstorget 1-5 och våning 2-5 på Västra Stationstorget 7-11 .
Hiss: Ja
Förråd: I källaren
Parkering: Garage på Västra Stationstorget. Lediga platser publiceras på lkf.se.
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum: Ja
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Lilla Tvärgatan 21, in på gården
Plantering vid utemiljö vid Västra stationstorget
Områdeskarta Västra stationstorget