A decorative imageHa¦êradsra¦êtten-3231.jpg
Kartbild för: Häradsrätten

Häradsrätten

Häradsrätten. 2015 färdigställdes fyra stycken Sabos Kombohus vid Häradsvägen norra Lund. Konceptet är hög kvalitet till lägre hyra. Området ligger med utsikt över slätten med närhet till service och kommunikation.

De två bostadshusen har 24 tvårumslägenheter och 24 trerumslägenheter, alla med balkong eller uteplats med utgång från vardagsrummet. Materialvalet i lägenheterna är ljust och fräscht med klinkergolv i badrum och entré och parkett i övriga rum.

Köket har vita släta skåpsluckor och väggen ovanför bänkskivan i eklaminat är kaklad. Köken är utrustade med spis med glaskeramikhäll, kyl/sval och frys (kombinerad kyl/frys i 2 rum och kök) samt diskmaskin.

I det helkaklade badrummet finns duschhörna, handdukstork samt tvättmaskin och kondenstorktumlare. Ovanför dessa finns en bänkskiva av laminat samt väggskåp.

Lägenheterna har bra förvaring med stora inbyggda garderober.

Norra Fäladen

Norra Fäladen ligger norr om trafikleden Norra Ringen. En cykeltur till Lunds centrum tar 10-15 minuter. Området byggdes till större delen under slutet av 1960-talet. Mitt i området ligger Fäladstorget, som genomgick en större om- och tillbyggnad 2007. Här finns bland annat livsmedelsbutik, apotek och vårdcentral. I den västra delen av Norra Fäladen ligger ett av Lunds största grönområden, Sankt Hans backar.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Norra Fäladen
Bostadsområde: Häradsrätten
Adress: Häradsvägen 4, 6, 8 och 10
Hustyp: Flerfamiljshus
Färdigställt/ombyggt år: 2015
Arkitekt: Peter Lingstrand, Sydark i Malmö
Antal lägenheter: 48
Våningar: 3
Hiss: Ja
Förråd: Ja, uteförråd
Parkering: Parkeringsplatser finns att hyra.
Cykelrum: Nej
Barnvagnsrum: I trapphusen finns plats att sätta barnvagnar.
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Nej
Områdeskontor: Magistratsvägen 23
A decorative imageHa¦êradsra¦êtten-3239.jpg
Områdeskarta Häradsrätten