Bildfilen heter:

C/O Klostergården – ombyggnad och utveckling av Snödrivan och Snöfoget

LKFs hus i kvarteren Snödrivan och Snöfoget är över 50 år gamla. De är i behov av modernisering och underhåll. Där planerar vi därför för ett stort ombyggnadsprojekt som vi kallar C/O Klostergården.

Nu renoveras förråden i höghusen!

2022-09-13: Först ut är höghusen på Sunnanväg som startar nu i slutet av september. Gråvädersvägen startar i slutet av oktober. Läs mer i vår blogg


I den södra delen av Lund ligger Klostergården och kvarteren Snödrivan och Snöfoget. I området finns fyra niovåningshus och två tvåvåningshus, byggda 1965. Adresserna är Sunnanväg 2 och Gråvädersvägen 4. De båda kvarteren har stora grönskande innergårdar med lekplatser och sittgrupper.

Husen är över 50 år gamla och är i behov av modernisering och underhåll. Vi genomför därför för ett stort ombyggnadsprojekt – C/O Klostergården (Care Of Klostergården).

Under 2020 och fram till nu (2022) har vi gjort ett flertal inventeringar och undersökt hur huset mår. Det har gjort att vi lärt känna husen bättre. Nu fortsätter arbetet med att fastställa vilka åtgärder som ska bli aktuella i ombyggnaden. I det arbetet väger vi samman den feedback vi fick under en workshop med de boende i husen och resultaten från våra inventeringar.

Under våren 2022 blev vi klara med vilka åtgärder som behöver göras. Det informerade vi om under möten med våra hyresgäster i mitten av maj – villka åtgärder som kommer utföras och hur det arbetet påverkar dig och din lägenhet. Den informatinen har vi samlat i broschyren du kan ladda ner nedan. Du kan också läsa i vår blogg om mötet.

Nu börjar vi leta efter en entrprenör som kommer att utföra arbetet. Upphandlingen startar i maj 2022 och pågår fram till och med september.

Om HLU, lägenhetsunderhåll med rabatt

Hyresgäster som väljer att beställa underhåll av sin lägenhet, så kallad HLU, hyresgäststyrt lägenhetshunderhåll, kommer vi kunna erbjuda 50 procent rabatt om det beställs att utföras under renoveringen. Det gäller ytskikt som ommålning och tapetsering. Golv kan inte bytas i samband med renoveringen utan behöver utföras innan eller efter, då utan rabatt. 

Har du frågor?

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att hör av dig till telefon 046-35 85 00 eller via mejl ombyggnad@lkf.se Vi ser fram mot ett bra samarbete under ombyggnadsprojektet!

Vill du hålla dig uppdaterad på vad som händer med ombyggnaden?

Du som bor på Sunnanväg 2 och 4 samt Gråvädersvägen 2 och 4 kan anmäl dig till vår nyhetsmejl för ombyggnaden. Då håller vi dig uppdaterad på vad som händer i projektet.

Anmälan till vår nyhetsmejl

Så hanterar LKF personuppgifter