Bildfilen heter: Skymningen och Ådan.png

LKF byggstartar två nya projekt och startar gemenskapsboende för unga

Idag sa LKFs styrelse ”ja” till två nya byggprojekt – Skymningen i Brunnshög och Ådan i västra Lund. Styrelsen gav även klartecken till COLIVE, ett koncept där hyresgästerna bor själva, men lever tillsammans i gemensamma delar i boendet. LKFs COLIVE är det första i södra Sverige.

Det råder stor efterfrågan på hyresrätter i Lund - en efterfrågan som bara ökar. Den 31 oktober tog LKFs styrelse beslut om att byggstarta två nya projekt – Skymningen i Brunnshög och Ådan på Väster. Dessutom fattade styrelsen beslut om att starta upp projektet COLIVE på Brunnshög, där hyresgästerna, unga vuxna, bor själva, men lever tillsammans i gemensamma delar i boendet. I Colive är delningsekonomi och social gemenskap är i fokus.

- LKF har ett viktigt uppdrag att bygga fler, attraktiva hyresrätter och skapa nya hem för lundaborna. Att nu kunna byggstarta Ådan, Skymningen och köra igång med COLIVE känns väldigt positivt, säger Peter Ovenlund, byggchef på LKF.

- Nu när vi har grönt ljus för dessa projekt så får vi totalt ytterligare ett sjuttiotal nya hyresrätter i Lund och mer fokus på Lunds unga vuxna, avslutar Peter Ovenlund, byggchef på LKF.