LKF och Litana bygger nya bostäder och vårdcentral centralt i Södra Sandby

Kvarteret Kryptan i Södra Sandby. Illustration: Fojab arkitekter Kvarteret Kryptan i Södra Sandby. Illustration: Fojab arkitekter

LKFs styrelse har beslutat att ge entreprenören Litana Group i uppdrag att uppföra kvarteret Kryptan. Projektet som omfattar ett helt kvarter och innehåller bland annat en helt ny vårdcentral, femtio lägenheter i varierande storlekar, parkeringar, nytt bibliotek samt tio servicebostäder till vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen.

– Det är ett viktigt och efterlängtat beslut för oss att kunna starta Kryptan. Det kommer att bli mycket bra för våra hyresgäster, besökare till vårdcentralen och biblioteket samt de som bor i Södra Sandby, säger Håkan Ekelund, VD på LKF.

– Det har varit en lång process och det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg för en bra primärvård för invånarna i Södra Sandby, säger Maria Ohlson Andersson, närvårdschef inom Skånes universitetssjukvård.

Entreprenören Litana Group planerar att påbörja arbetet med Kryptan under hösten och vårdcentralen samt biblioteket beräknas att öppna för besökare år 2020. Litana Group har hittills medverkat i ett fyrtiotal slutförda projekt i Sverige och har bland annat erfarenhet av ESS-projektet i Lund, kvarteret Publiken i Norrköping samt Selmas Park i Örebro, ett bostadskvarter med fyra huskroppar som påminner mycket om Kryptan.

2018-06-28 14:09:00