Allmännyttans ansvar – filmvisning och paneldebatt med Fredrik Gertten

Är vår roll som en samhällsaktör ännu viktigare i tider där globala och anonyma finans- och investeringsbolag börjat agera i fastighetsbranschen? Vi på LKF bjuder in våra anställda, politiker samt hyresgästföreningen för filmvisning av filmen Push. 

Fredrik Gertten samt vår vd, Fredrik Millertson, mfl. kommer att delta i debattpanelen och finns tillgängliga för intervju några minuter efter eventet.

Varför har det blivit så dyrt att bo? Tillsammans med FN-rapportören Leilani Farha tar Gertten sig an den enkla frågan och hittar ett komplicerat affärssystem på den privata bostadsmarknaden som skapar hyreshöjningar världen över, även i Sverige.

Trailern av filmen Push 

I samarbete med Hyresgästföreningen Lund arrangerar vi en filmvisning av den aktuella samhällsdokumentärer Push. Både anställda, politiker och engagerade medlemmar i Hyresgästföreningen i Lund är inbjudna.

Syftet med filmvisningen är att vara uppdaterad kring bostadsmarknaden och lyfta vilken betydelse den svenska allmännyttan har i förhållande till privatägda fastighetsbolag, där det sociala ansvarstagandet inte är lika självklart.

--

Datum: måndag 4 november

Programmet:

kl 17.30 – Kaffe och kaka i foajén

kl 17.45 – Filmvisning

kl 19.20 – Panelsamtal med Fredrik Gertten, Göran Brinck (m) - ordf. LKFs styrelse, Björn Abelson (s) - 2.a v. ordf. byggnadsnämnden, Fredrik Millertson - vd LKF, och Bengt Karlsson ordf. Hyresgästföreningen Lund/Sjöbo.

kl 20.00 – Slut

--

Fredrik Gertten är känd från samhällsdokumentärer som "Bananas!*" (2009), "Bikes vs cars" (2015) och "Den unge Zlatan" (2015). Moderator för panelsamtalen är Catarina Rolfsdotter Jansson.

2019-10-28 15:01:00