LKFs satsning för Lund #Starka Tillsammans

Vi befinner oss i en situation som påverkar hela samhället. Därför lanseras nu LKFs stora satsning - Starka Tillsammans. Satsningen består av flera delar för att stötta våra lokalhyresgäster, hyresgäster och medarbetare.

Unikt samarbete och erbjudande – sammanför hyresgäster och butiker

LKF genomför flera åtgärder för att hjälpa verksamheter som hyr lokal hos LKF.

Bland annat har LKF:

  • Förlängd tid att betala hyror – upp till 90 dagars anstånd
  • Möjlighet att få hyresreducering – med max 50%
  • Alla LKFs anställda har fått en tidig julklapp, ett Citykort laddat med 450 kronor att stötta cityhandeln i Lund, där många av våra lokalhyresgäster finns
  • Samarbete och synlighet – vi stöttar våra lokalhyresgäster ekonomiskt för att kunna ge rabatt till våra 20 000 hyresgäster

Dialog i fokus för ett lyckat samarbete

LKF kontaktade redan tidigt lokalhyresgästerna för att föra en dialog och samla in förslag på vilken typ av stöttning de behövde och hur vi kunde samarbeta.

Lokaluthyrare, Annika Ramqvist:

- Jag märkte tydligt att våra hyresgäster verkligen uppskattade att få prata med någon. Det tror jag är extra viktigt i sådana här situationer, att vi som företag visar oss mänskliga och att det här är en extrem situation där vi alla måste hjälpas åt.

Många företag intresserade av LKFs erbjudande

LKF har fått mycket positiva reaktioner på initiativet #Starka Tillsammans från lokalhyresgästerna, redan har ett tjugotal lokalhyresgäster visat intresse.

En av de lokalhyresgäster som välkomnar erbjudandet och som ser fram emot att erbjuda LKFs hyresgäster rabatt är Annika Wilander på Pigga Peggy Skor AB. Annika har sin butik på Lilla Tvärgatan 5 och är kund hos LKF sedan augusti 2014.

"Jag uppskattar att LKF tänker på oss och vill hjälpa till – det där med kundrabatt är en mycket trevlig idé!"

LKF delar ut Lund city-presentkort till alla 250 medarbetare

För att ytterligare stötta det lokala näringslivet har LKF delat ut presentkort á 450 kronor till alla anställda - en tidig julklapp för att hjälpa både medarbetare och handeln i Lund under utmanande tider. Presentkorten kan användas i Lund city, i de butiker som är med i Citysamverkan.

-Med utdelningen av presentkorten skickade vi också med vilka butiker som hyr lokaler hos oss. Då får våra medarbetare möjlighet att stötta våra lokalhyresgäster när det behövs som mest, säger Annika.

Om #Starka Tillsammans Satsningen 

#Starka Tillsammans är en levande kampanj där LKF fyller på med nya delar efterhand. Kampanjens aktuella erbjudande uppdateras löpande på LKFs hemsida: www.lkf.se/StarkaTillsammans

Starka tillsammans har ett eget grafiskt koncept för att göra det enklare för både företagare och hyresgäster att hitta och hjälpa varandra. Bland annat sätts det upp dekaler i butiker som är med i sponsringen och LKF har även skickat ut ett vykort till alla hyresgäster med information om satsningen. 

2020-04-30 08:01:00