Explosion i LKFs fastighet - uppdaterat 191230

Under fredagskvällen rapporterades att en explosion inträffat på Klövervägen i Lund.

2019-12-30
Vi inventerar och skyddar

Efter fredagens detonation så sattes ett provisoriskt skydd upp. Inom kort så reser vi en ställning för att förbättra det provisoriska skyddet och för att kunna göra en noggrann inventering av vilka åtgärder vi behöver göra.

Vi kommer nu att undersöka så att alla system fungerar och planera för en trygg och säker återuppbyggnad av den berörda lägenheten. Hur lång tid uppbyggnaden kommer att ta är svårt att uppskatta i dagsläget, men vi gissar upp till ett halvår.

Vi kommer också att snygga till och städa i trapphuset efter händelsen under dagen idag, 30/12. Inom kort kommer vi också att städa upp utanför byggnaden.

Samtliga hyresgäster får idag information i brevlådan, vi sätter upp anslag i trapphusen med senaste nytt och skickar ut samma information via SMS till de som har uppdaterade uppgifter på Mina sidor hos oss på LKF.

När vi har något nytt att berätta så uppdaterar vi informationen på denna sida.


2012-12-27, kl 00:00
Vi fortsätter att undersöka omfattningen av skadorna och vår ambition är att återställa byggnaden och bostaden snarast möjligt. Hur lång tid det tar vet vi inte i dagsläget. Omkringliggande lägenheter ska inte ha påverkats.

Vi har under kvällen och natten informerat alla i bostadsområdet om läget via trapphusanslag och SMS (alla som har uppdaterade uppgifter på Mina sidor ska ha fått meddelande från oss).

Under morgondagen, lördag 28/12, så finns vi på plats i bostadsområdet från klockan 10.00 - 12.00 - välkommen att träffa oss om du som boende har frågor eller funderingar.

2019-12-27, kl 21:30
Enligt polisen så arbetar de utifrån att de boende i lägenheten skulle använda ugnen för att baka och att denna startades. I ugnen förvarades flera mindre tryckkärl (sprayflaskor), som exploderade när värmen ökade.

De boende i lägenheten, en man och en kvinna, är gripna misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet


2019-12-27, kl 21:20
Polisens avspärrningar är nu hävda och vårt arbete med att säkra området och undersöka skadeläget pågår.

2019-12-27, kl 21:15
Området är fortfarande avspärrat. Så snart avspärrningen är hävd, så undersöker vi med lift hur omfattande skadorna är och säkrar utsidan så inte nerfallande föremål kan skada någon eller något. Under kvällen så ska vi även säkra så att värme och varmvatten till alla lägenheter fungerar som det ska. 

Vi har personligen besökt de som varit hemma i det berörda trapphuset.


2019-12-27, kl 20:55
https://polisen.se/aktu/ellt/polisens-nyheter

 

2019-12-27, kl 20:10
Vi på LKF besöker samtliga boende i trapphuset för att informera om läget och höra så allt är väl med dem och svara på eventuella frågor. Information till övriga boende i området planeras också.

 

2019-12-27, kl 19:55
En lägenhet är drabbad av explosionen. Enligt polisen så har explosionen orsakats inifrån lägenheten, vilket sannolikt innebär att det är en olyckshändelse. Enligt den informationen vi har fått så är ingen svårt skadad.
Fastighetsjouren och skadejouren är på plats och vi ska nu se över skadorna och säkerställa att lösa föremål från fasaden inte kan skada någon.

2019-12-27, kl 18:50
En explosion har ägt rum i en av våra fastigheter på Klövervägen. Skadeläget är oklart. Representanter från LKF, polis och räddningstjänst är på plats. Mer information följer.