Så många söta fyrbenta besökte vår första hundrastgård!

En av våra hyresgäster kom med ett förslag. Nu har idén om en hundrastgård på Linero förverkligats!

- Det var en bra invigning. Kul att så många kom! berättar Britta Anfast, bosocial utvecklare på LKF.

- Vi har haft dialog med hundägare tillsammans med den lokala hyresgästföreningen och lyckats hitta en bra plats för de fyrbenta. Hundrastgården är stor nog för att hundar ska kunna springa snabbt och fort! Busa med andra hundar samt kunna tränas och aktiveras av sin människa, kommenterar Britta.

Invigningen startade med lek för både hund och människa, lite tilltugg och presentutdelning till hundägarna. Efteråt blev det hembakade bullar i hyresgästlokalen där vi bjöd till föreläsning för hundägare.

Föreläsningen handlade om hur man kan samarbeta med sin hund på ett positivt sätt, genom att använda sig av så kallade positiva metoder. Och så lite vett och etikett som hundägare, bland annat vad man bör tänka på i en hundrastgård för att det ska bli så bra som möjligt för alla.

Hundrastgården är en del av den förnyelse som vi genomför i området. En större del av Linero är redan ombyggd men det pågår fortfarande upprustning av vissa hus. Därutöver fortsätter vi att utveckla de områdesevent som varit uppskattade av de lineroborna.