Glad tjej med lkf-kläder krattar löv

Fler sommarjobbare på LKF i år - förstärkning och försäkring

Rekrytering av årets sommarjobbare pågår för fullt på LKF – och i år blir de ännu fler, totalt tar vi in ett 70-tal sommarjobbare som hjälper till med bland annat fastighetsskötsel, lokalvård och kundtjänst.

Syftet att ta in fler sommarresurser är att ta höjd för högre frånvaro inför sommaren om många skulle bli sjuka. Och om det inte sker så kan vi förhoppningsvis förvänta oss att kunna göra ännu mer insatser i våra bostadsområden. 

- Då det är osäkert hur hög frånvaron faktiskt blir till sommaren är det bra att vi har möjligheten i extra resurser. På så sätt kan våra sommarjobbare bli både en försäkring och förstärkning av LKFs närvaro i våra områden under sommaren, säger Anette Sjöberg, HR Business partner. 

Utöver att vi tar in fler sommarjobbare än vanligt, så att fler kan få erfarenhet, kunna tjäna lite extrapengar och bidra till våra områdens skötsel, så sker rekryteringen ut på ett lite annorlunda sätt i år. Själva intervjuerna sker ute på våra områdeskontor, och dessutom på kvällstid för att undvika fysiska möten i onödan. 

Med tanke på situationen vi står inför, så arbetar vi nu mer långsiktigt. Vi vill både rekrytera och säkerställa våra resurser, så långt det är möjligt, så att vi står rustade inför osäkra tider. I år fick vi rekordmånga ansökningar, knappt 1 000 sökanden totalt, så vi har verkligen möjligheten att satsa lite extra och bidra med att fler kan få en sysselsättning hos oss under sommarperioden menar Håkan Nilsson, fastighetschef Öster 

Våra sommarjobbare är hos oss i olika perioder, de första kommer in början av juni och de sista är kvar till slutet av augusti. 

Fotograf: Michael Svensson, LKF