Nyproduktion Ådan på Väster i Lund

Vi bygger hållbara hyresbostäder i centrala Lund

För att skapa ett långsiktigt hållbart Lund och möta efterfrågan på bostäder bygger vi fler lägenheter – just nu bygger vi drygt 400 nya hem.

En av LKFs styrkor är vår egen byggavdelning med stor erfarenhet och kunskap att leda och genomföra byggprojekt. För en nyproducerad bostad har ofta planerats, ritats och byggts över en längre tidsperiod innan den är inflyttningsklar – faktiskt så kan det ta mellan 7 – 10 år från det att vi börjar planera ett nytt projekt tills att det står klart.

I början av sommaren satte vi spaden i marken till vårt nya lågenergihus Ådan på attraktiva Väster i Lund. Här bygger vi 25 nya hem – yteffektiva 2:or och 3:or.

När det gäller nyproduktion så arbetar vi på LKF efter ambitionen att installera solceller i de byggprojekt där det passar och Ådan är ett av dessa byggprojekt. Solcellerna dimensioneras för att täcka fastighetselen och skapar därmed en lägre energiförbrukning.

Utöver de 25 nya lägenheterna på Väster bygger LKF ytterligare 375 nya lägenheter just nu runt om i Lunds kommun. Här kan du läsa mer om våra byggprojekt.