Din nya hyra för 2022 är klar

Hyresförhandlingen är nu avslutad och LKF har kommit till en överenskommelse med Hyresgästföreningen om de nya hyrorna för 2022. Din nya hyra ser du på din hyresavi från och med februari månads hyra 2022. Hyresavin skickas ut i mitten av januari 2022.

Överenskommelsen innebär att hyran för hela LKFs bostadsbestånd höjs med i genomsnitt 1,95 % från 2022-02-01. Detta betyder att hyresjusteringen varierar mellan olika fastigheter, från 0 %-2,14 % beroende på vilken fastighet du bor i. För merparten innebär det en justering på 2,14 %

Anledningen till hyreshöjningen är att vi på LKF, liksom alla andra i omvärlden, måste kunna möta de ökande kostnaderna för våra hem. Dessutom vill vi fortsätta att ge god service, underhålla och förvalta våra fastigheter med hög kvalité så du ska kunna bo bra och trivas hos oss. 

Även hyran för parkerings- och garageplatser höjs nästa år från 2022-02-01.  Höjningen beror på var i Lunds kommun parkeringen/garaget ligger och vilken efterfrågan det finns på liknande p-platser/garageplatser i närområdet. 

Hyreshöjningen kommuniceras på flera olika sätt

Hyreshöjningen kommer att kommuniceras via flera kanaler till våra hyresgäster. Bland annat digitalt via e-post, via Minasidor, informationsutskick med fakturan och här på vår hemsida LKF.se.

Läs svaren på de vanligaste frågorna om den nya hyran