Bildfilen heter: den_vita_algen.PNG

Den vita älgen är en utmärkelse som delas ut av Sveriges Allmännyttas Digitaliseringsinitiativ.

Sveriges allmännytta belönar LKF för arbetet med digitaliseringen av nya underhållsprocess

Arbetet med att digitlisera av vår nya underhållsprocess har uppmärksammats av Sveriges allmännytta som utsett oss till årets vinnare av ”Den vita älgen” i kategorin Murbräckan. På LKF satsar vi på fler olika initiativ som utmanar invanda sanningar. Med nya arbetssätt genomför vi flera förändringar som gör nytta av möjligheter med digitalisering.

Utmärkelsen Den vita älgen uppmärksammar projekt och insatser som driver digitaliseringen framåt i organisationen. ​​​​​​​Här på LKF har vi satsat på olika sätt och initiativ som utmanar invanda sanningar och med nya arbetssätt genomfört flera förändringar som gör nytta av möjligheter med digitalisering. Vi har med mod och engagemang utformat ett helt nytt arbetssätt kring underhållsplanering för våra fastigheter, med väl fungerande och integrerade IT stöd. Det inledande arbete har lett fram till en bra process som ger oss bättre koll på våra hem, faktabaserad planering och långsiktigt budgetarbete som införs fullt ut.

Vit-ELK_LKF.jpg

Juryns motivering

"LKF har genom öppen dialog och tid till förankring vänt skepticism till nya insikter med målet att förverkliga en digitaliserad underhållsprocess med väl fungerande och integrerade IT-stöd. Organisationen har tagit stora kliv mot en väl strukturerad process som ger underlag på rätt detaljnivå med bättre koll på fastigheterna, faktabaserad planering och långsiktigt budgetarbete. I piloten har man även utformat en tydlig organisation för kontinuerlig utveckling med en processansvarig. Nu tar LKF den lyckade piloten till fullskaligt införande!"

Om Den vita älgen

Den vita älgen är en utmärkelse som delas ut av Sveriges Allmännyttas Digitaliseringsinitiativ. Syftet är att uppmärksamma projekt och initiativ bland medlemsföretagen som bidrar till att driva på digitaliseringen inom fastighetsbranschen. Med vårt projekt vann vi priset i kategorin Murbräckan, där allmänheten utser vinnaren genom en online-omröstning.