Xplorion

Världens snabbaste internet - standard i Xplorion i Lund

I vårt hus Xplorion betalar hyresgästen som för ett vanligt internetabonnemang på 100 Mbit, men får en minsta hastighet på 2500 Mbit. Och det går bra att uppgradera ända upp till 10 000 Mbit.

I den nya och smarta stadsdelen Brunnshög i Lund ligger vårt innovationsbygge XplorionXplorion är bland annat vår vision för hur ett framtida smart hus kan vara.   

> Läs mer om Xplorionwww.lkf.se/xplorion  

En av de stora nyheterna Xplorion är de fantastiska möjligheterna till bredbandsuppkoppling som erbjuds. Här har kunder tillgång till ett av världens bästa och snabbaste bredband.   

Detta innebär att kunderna har tillgång till 2500/2500 Mbit som absolut lägsta hastighet. Det kan jämföras med att 100/100 är en vanlig hastighet i många hem. I Xplorion går det dessutom att välja abonnemang med häpnadsväckande hastigheter som 5000/5000 och 10 000/10 000 Mbit.

> Läs mer om tjänsterna och priser

Hittills finns det inget annat flerfamiljshus i världen där privatkunder har denna möjlighet till digital uppkoppling av denna kaliber och med denna prisbild, berättar Henriette Jareklew som arbetar som digital ledare och innovationsansvarig på Lunds Kommuns Fastighets AB, LKF. 

Henriette Jareklew, digital ledare och innovationsansvarig på Lunds Kommuns Fastighetsbolag, LKF.

Men varför behöver man så snabbt internet? 

Fler och fler fysiska prylar håller på att växa ihop med internet. Det är en del av vardagen idag, säger Henriette. 

-  Det kan vara saker som dammsugare, kylskåp, lampor, element, lås, persiennersäkerhetskameror med mera. Med så många smarta prylar hemma så kommer det kräva helt andra hastigheter på bandbredden, kommenterar Henriette. 

Men priset är detsamma som för ett vanligt abonnemang? 

- Ja, vi månar om våra kunder. Därför har vi varit noga med att vårt 2500/2500 Mbit-abonnemang inte ska kosta mer än ett abonnemang med betydligt lägre hastighet. Vi har utgått från vad det brukar kosta med 100/100 hastighet och satt samma pris på vår superhöga lägsta hastighet, berättar Henriette. 

Flyttar man till Xplorion så erbjuds också tre månader gratis internetabonnemang.  

Arbetet med att möjliggöra denna unika bredbandsleverans har gjorts av ViaEuropa som är LKFs upphandlade kommunikationsoperatör. 

Kontakt: 

Henriette Jareklew 

Digital ledare och innovationsansvarig 
Lunds Kommuns Fastighets AB 

Tel. 072-164 87 69 
Henriette.jareklew@lkf.se 

www.lkf.se 

Xplorion 

www.lkf.se/xplorion