Bildfilen heter:

Överprövning av vår upphandling för C/O Klostergården

I slutet av september var upphandlingen klar för projektet och en entreprenör blev tilldelad uppdraget. En av anbudsgivarna har överklagat vårt beslut av tilldelningen. Ärendet är lämnat till Förvaltningsrätten som nu startar sin handläggning. Det betyder att projektet tyvärr kommer bli framskjutet. Vi beklagar det djupt.

Då LKF är en offentlig aktör i fastighetsbranschen, lyder vi under Lagen om offentlig upphandling – LOU. LKF är mycket mån om att våra upphandlingar ska gå rätt till och bidra till en sund marknad – som i slutänden ger ett bättre boende för våra hyragäster.

Vi utreder nu konsekvenserna för olika scenarier och hur de påverkar starten av själva ombyggnaden. Vi är väldigt måna om att du ska ha information i god tid innan ombyggnaden startar i just din lägenhet. Så snart vi vet mer kommer vi att meddela dig om de nya datumen.

Projektet förs framåt trots överklagan

Vi lägger om vissa delar i processen för att fortsätta föra projektet framåt. Vi kommer bland annat att anordna workshop och träffar med dig och dina grannar där ni har möjlighet att vara delaktig i till exempel utformningen på gårdarna - vilka nya växter som ska planteras och gemensamma utrymmen. Vi kommer också att använda resultatet från den enkät som vi skickat ut till alla barn i området när vi planerar för den gemensamma miljön.

Har du frågor om ombyggnaden?

Vi förstår att du kan ha många funderingar kring ombyggnaden. Du är alltid välkommen att kontakta oss på 046-35 85 00 eller via mejl på ombyggnad@lkf.se.