Omfattande åtgärder på nionde våningarna för att rätta till kontruktionsfel

LKF har nu tillsammans med flera entreprenörer och experter gjort en rejäl undersökning av de vattenläckor och skador som drabbat våningarna åtta och nio i höghusen. Det har upptäckts brister i konstruktionen för rören då den nionde våningen byggdes. Arbetet kommer bli omfattande och det innebär även att du som bor på nionde våningen behöver flytta ut ur din lägenhet under tiden det arbetet pågår.

Vi har fått in flera felanmälningar angående vattenläckor och vattenskador i anslutning till nionde och åttonde våningen i höghusen. Under åren har vi haft tre större vattenläckor som även påverkat en lägenhet en våning nedanför i ett av höghusen. Genom hyresgäster har vi även fått information om att vatten sipprat ut genom fasaden på ett par platser.  

Vi har tillsammans med flera entreprenörer och experter gjort en rejäl undersökning. Nyligen fick vi resultatet som det visar på brister i konstruktionen för rören då den nionde våningen byggdes. De bristerna behöver vi åtgärda. 

Omfattande åtgärder under golven

Arbetet kommer bli omfattande och det kommer att påverka dig. Vi måste bland annat bryta upp golv i lägenheterna för att komma åt att åtgärda bristerna. Det innebär även att du som bor på nionde våningen behöver flytta ut ur din lägenhet under tiden det arbetet pågår. LKF kommer att erbjuda dig ett ombyggnadshem och att hjälpa dig med den flytten. Ombyggnadshemmen ligger i samma område.

Hur mycket som behöver tömmas i din lägenhet vet vi så fort vi kunnat gå igenom alla ritningar. I god tid innan du ska flytta ut kommer vi besöka dig för att ge personlig information och samtdigt göra en så kallad försyn av din lägenhet. 

Sunnanväg 2 startar med H-J under våren

Dessa åtgärder kommer inte påverka din hyra ytterligare – dessa åtgärder ligger utanför den stora ombyggnaden. För att det ska bli så smidigt som möjligt för dig som hyresgäst, har vi valt att utföra arbetet i din lägenhet samtidigt som ombyggnaden i de andra lägenheterna i din trappuppgång. För Sunnanväg 2 H-J startar arbetet redan i månadsskiftet februari-mars 2023 och trappa K i augusti. För övriga trappuppgångar följer vi sedan etappvis de andra husen. Höghusen på Gråvädersvägen ingår också men berörs först 2025.

Du har säkert många frågor och funderingar kring detta. Vår entreprenör prioriterar därför arbetet med detaljplaneringen för att vi ska kunna ge dig mer exakta datum så snabbt som möjligt.

Informationsmöte inom kort

För LKF är dialogen med er hyresgäster mycket viktig! Du och dina grannar som bor på nionde våningen i kvarteren kommer snart att få en inbjudan till ett informationsmöte just för detta arbete. Där kommer du att få mer information, kunna lämna dina synpunkter och ställa dina frågor. Är det något vi inte kan svara på så kommer vi ta med oss din fråga och återkomma så snart vi kan.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss – du kan mejla på ombyggnad@lkf.se eller ringa kundcenter på 046-35 85 00. Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg och välinformerad om vad som kommer att påverka ditt hem och din vardag!

Vi hoppas på din förståelse i detta arbete!
Sajed Moukdad, kundförvaltare och Dennis Belec, distriktschef 

avlopp_nionde.jpg

Bilden visar ett exempel på felkonstruktionerna för avloppsrören. Detta rör saknar korrekt fäste – vilket gör att röret glidit isär i skarven. Detta fel är från när nionde våningen byggdes till på husen.