Ombyggnadshem eller eget boende – uppdaterad information

Vi har uppmärksammats att det är en felskrivning och otydligt i informationen som har skickats ut i samband med ansökan om ombyggnadshem eller eget boende samt i Frågor och svar som på vår hemsida. Det är fortsatt informationen i detta utskick som gäller. Då detta kan påverka ditt val av ombyggnadshem eller eget boende kommer här ett förtydligande och en möjlighet för dig som vill att ändra ditt val.

Ombyggnadshem via LKF

  • Bor du i ett ombyggnadshem som LKF ordnat till dig så betalar du den billigaste hyran. Detta regleras med en hyreskompensation månaden efter du flyttat tillbaka.
  • Du får fri el och internet i ditt ombyggnadshem
  • Vår flyttfirma hjälper dig att flytta sängar och flyttlådor till ditt ombyggnadshem.

Ordna eget boende

  • Om du ordnar boende på egen hand får du hyresfritt under ombyggnadsperioden plus en extra kompensation på 25 procent av din aktuella hyra. Du betalar din hyra som vanligt men får en kompensation när du flyttar tillbaka. 
  • När du ordnar boende på egen hand ansvarar du själv för flytten av dina saker.

Önskar du att ändra ditt val från ombyggnadshem till att ordna eget boende vill vi gärna att du meddelar oss innan den 20 december, mejla oss på ombyggnad@lkf.se eller på telefon 046-35 85 00. Om vi inte hör ifrån dig så utgår vi från att du behöver ett ombyggnadshem.

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna ovan. 
 
Med vänlig hälsning 
Projektgruppen för C/O Klostergården