Bildfilen heter:

Fyra veckor in på renoveringen

Nu har ombyggnaden varit i gång i drygt fyra veckor och det är full aktivitet i huset. Vi förstår att du är nyfiken på att höra hur ombyggnaden går. För att det ska vara enkelt att följa hur det går har vi delat upp informationen arbetsdelar tak, lägenheterna och källare.

Taket

De första veckorna inledes med att riva och sanera den första fjärdedelen av taket. Efter det har vi byggt börjat bygga den nya konstruktionen med nya takstolar, isolering och takpapp. Vi fortsätter arbetena med del två med samma moment samt att vi kommer bygga fläktrummet till den nya ventilationen.

Lägenheten

Arbetena i lägenheten görs från A-trappan till G-trappan. Den här vecka ska samtliga kök vara nedmonterade. Vitvarorna som fanns i köket har hämtats av Erikshjälpen.
Våra elektriker har dragit nya elkablar i samtliga lägenheter. Det som kommer göras kommande veckor är att montera el-central och vägguttag.
 
På Sunnanväg 2 A-D pågår fönsterbyte och uppbyggnad av ny yttervägg. Arbetet med ett fönster- och fasadparti tar en dag att få tätt sen kvarstår finjusteringar på insidan.

Denna vecka kommer också målaren för att inleda målningsarbetena som ska göras i lägenheterna. 

Vi har även tagit hål för nya värmestammar och dragit de nya ledningarna

Källare

I källaren inledde vi med att såga upp bottenplattan för nya vatten och avloppsstammar. Dessa kommer gå i golv men även upp mot väggar och tak i källaren. Det har även gjorts håltagning för nya avloppstammar. Kraftringen har börjat förbereda arbetet med den nya undercentralen som ska ligga i källaren vid 2 G.

kok2023okt.jpg

takoktober2023.jpg

utfackingsvagg2023okt.jpg

balkongvagg2023okt.jpg