Status för ombyggnaden på Sunnanväg 2 A-G

Nu har vi varit i gång i lite mer än en månad och ombyggnaden går bra. När vi började riva köken i lägenheterna så upptäckte vi att våra ritningar från 60-talet inte stämde med verkligenheten. Vatten- och avloppsstammarna hade en helt annan konstruktion och fanns i öppna utrymme bakom köket så vi passar på att byta stammarna istället för att göra en så kallad relining.

De nya förutsättningarna gör att vi nu byter ut samtliga vatten- och avloppsstammar i stället för relining. Fördelen med att kunna byta ut stammarna är att fastighetens tekniska livslängd förlängs betydligt.

Framskjuten inflyttning

Den nya lösningen gör att sluttiden påverkas och det blir under vecka 4 (22–26 januari 2024) som du kan flytta tillbaka till din lägenhet igen. Stambytet är inget som kommer påverka den nya hyran.

Vi förstår att du vill fira jul i din lägenhet och det har varit vår och MBCs ambition hela tiden. Vi kommer att öppna upp så att du kan hämta de saker du behöver för att kunna fira din jul på bästa sätt även om det blir i ombyggnadshemmet. Vi har fått ett par kommentarer att flytten tillbaka kom väldigt tätt inpå juldagarna, kanske ger detta lite mindre stress inför ditt julfirande. Vi hoppas på din förståelse!

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss via telefon: 046- 35 85 00 eller mejl: ombyggnad@lkf.se

koksvagg.jpg

Till höger i bilden är väggen som döljer stammarna. En enkel trävägg och inte i betong som ritningarna visade

kok_stammar.jpg

Här är väggen riven och visar utrymmet för stammarna. 

koksrivenvagg.jpg

De nya stammarna är på plats och vi kan bygga upp väggen igen. 

Garderoben i sovrummen

Som du kanske minns så bad vi dig tömma en av garderoberna i sovrummen. Detta för att komma åt väggen för fönsterbytet. Garderoberna var platsbyggda och gick inte att riva ner för att återmontera. I stället ersätter vi denna garderob med en ny med precis samma funktion som tidigare.

Vänliga ombyggnadshälsningar!
Projektgruppen C/O Klostergården