Bildfilen heter:

Smaken – framtidens boende på Brunnshög

I kvarteret Smaken blandas flera olika boendeformer samt lokaler för en vårdcentral på 650 kvadratmeter. Totalt blir det 81 hyresrätter i både flerfamiljshus och radhus samt 11 servicelägenheter för ett LSS-boende.

LKF är en aktiv part i utvecklingen av den nya stadsdelen Brunnshög. Här satsar vi på framtdens boende med långsiktig och hållbart byggande och boende. Vi bygger 92 nya hem med hyresrätter och lokal för en vårdcentral. 

Som hyresgäst i kvarteret Smaken underlättar vi för hyresgästernas att leva mer hållbart – på riktigt. Här finns elbilspool och cykelpool att tillgå för att öka möjligheten att leva bilfritt. Det är nära till kollektivtrafiken, på tio minuter når man centrum med spårvägen.

En innergård som lockar till möten mellan generationer

Med Smaken bidrar LKF till helheten på Brunnshög med det mänskliga och inbjudande. En plats att trivas på med tryggheten av en stabil hyresvärd. Vi skapar en grönskande innergård som blir gemensam för både LKFs hyresgäster som för de som bor på äldreboendet. Vi skapar förutsättningar för liv, rörelse och möten mellan de boenden och brukarna.  

I en del av kvarteret kommer vi, på uppdrag av Lunds kommuns vård- och omsorgsförvaltning, bygga ett särskilt boende för äldre med totalt 60 lägenheter. På boendets taket anlägger vi en fin takterrass med en upplevelserik trädgård anpassad för de äldre med upphöjda växtbäddar och generöst med sittplatser.

Bofakta

Ort: Lund
Stadsdel: Brunnshög
Bostadsområde: Smaken
Adress:
Hustyp: Flerfamiljshus och radhus
Färdigställt/ombyggt år: 2027
Arkitekt:
Antal lägenheter: 92
Våningar:
Hiss: Ja
Förråd:
Parkering:
Cykelrum: Ja
Barnvagnsrum:
Källsortering: Ja
Hyresgästlokal: Ja
Områdeskontor:
Bildfilen heter:
Bildfilen heter: