Bildfilen heter:

Ingrid Johansson är landskapsingenjör och Karl-Johan Grandell är fastighetsarbetare på LKF

20 nyfikna studenter från SLU får guidad visning på Modersmålet

Fastighetsarbetare Karl-Johan Grandell och landskapsingenjör Ingrid Johansson tar emot 20 studenter som vill veta mer om utemiljön i våra bostadsområden.

Besöket är en del i kursen förvaltning och skötsel av utemiljöer. Under en förmiddag får studenterna en inblick i hur vi på LKF tar hand om utemiljön i våra bostadsområden. Studenterna har många nyfikna frågor på allt från hur vår organisation är uppbyggd till långsiktiga växtval och materialval.

–  Det är roligt att jobba i närheten av någons hem. Om du anstränger dig får du så mycket tillbaka, säger Karl-Johan när han ska beskriva sitt jobb som fastighetsarbetare på LKF.

–  Det är mycket att tänka på när en utemiljö ska planeras för att vara trivsam för de boende, samtidigt som den ska vara slitstark och lätt att sköta. Det är därför det är så värdefullt att vi så mycket kunskap inom organisationen, berättar Ingrid.

”Vad mysigt och lummigt det är här!”

Under rundturen stannar studenterna till och undersöker växtval, siktlinjer och markbeläggningar. Flera deltagare uttrycker att det är spännande att se ett bostadsområde eftersom det är troligt att de kommer att arbeta med den typen av miljöer efter sin utbildning.

Det är inte varje dag vi får visa upp ett av alla våra välskötta bostadsområden. Tack till SLU Alnarp för att ni ville besöka just LKF!