Energironder ska fånga in energitjuvarna

Våra medarbetare är nu också energidetektiver och har i sin roll att ha extra koll på energitjuvar i allmänna utrymmen.

Turboväxeln på vårt energiarbete är igång sedan länge och vi arbetar på olika fronter med frågan, samt på både kort och lång sikt. Energironderna engagerar nu alla medarbetare som arbetar mot fastigheterna och rör sig i de allmänna utrymmen som trapphus, källare eller tvättstuga. 

Personalen går så klart inte in i hyresgästernas hem för att leta efter energitjuvar. 

Målet med vårt arbete är att minska på energianvändningen genom att upptäcka energitjuvar samt effektivisera driften. Energisituationen i Sverige är ansträngd så varje kilowattimme räknas, speciellt under höglasttimmarna. 

Ett av våra verktyg i detta är att genomföra en energirond. 

  • Energironder är ett viktigt verktyg för LKF att ytterligare lyfta energiarbetet ute i fastigheterna. Här är alla ute i våra områden med lokalkännedom som exempelvis fastighetsarbetare, servicetekniker och lokalvårdare superviktiga. Det är dem som kan upptäcka otäta fönster, dörrar på glänt, hur man möblerat med tanke på drag, spridning av värme som exempel, berättar Henrik Adamsson, vår energichef. 

Till sin hjälp har personalen fått en checklista att utgå ifrån.  

Energieffektiviseringen är något vi skyndar på och gör det tillsammans med andra för ett bättre Lund. Därför har ett beslut tagits på kommunnivå och koordinerats så att alla kommunala verksamheter genomför energironden skyndsamt. 

  • Energironden är något som vi hade planerat oavsett kommunal samordning, men det är jättebra att det kommer ett direktiv som ber oss att skynda på och att kommunala verksamheter gör det tillsammans, säger Henrik. 

Energironderna genomföras i alla gemensamma utrymmen ute i våra fastigheter, inklusive våra kontor.