Bildfilen heter:

Det firas på Brunnshög! Taken på plats på Mariehus och Colive

Två av våra produktionsprojekt, Mariehus och Colive, har nått en milstolpe. Det firade vi traditionsenligt på byggarbetsplatsen. Hösten 2024 räknar vi med att nya hyresgäster kan flytta in.

Se även:

- Att fira takläggningen är en gammal tradition som härstammar från tiden då grannar hjälptes åt att bygga hus. När taket var lagt då höll husägaren en glädjefest för alla som hjälpte till. Den traditionen håller vi fortfarande fast vid, berättar Helena Nilsson, byggprojektledare på LKF.

Nu fortsätter arbetet i båda byggprojekten med invändigt arbete. Därefter kommer vi arbeta med markarbeten, alltså utemiljön. Publiceringen av lägenheterna för uthyrning sker på vår webbplats, troligen i mars/april 2024 och inflyttningen kommer ske hösten 2024.

Colive, anmälan för delningsboendet är öppen

Byggprojektet som vi på LKF kallar för Colive är ett annorlunda upplägg för vårt bolag. Huset kommer vi att hyra ut till företaget COLIVE som i sin tur kommer hyra ut lägenheterna till unga vuxna hyresgäster.

- Coliving är ett gemensamt boendekoncept där man delar på gemensamma sociala ytor och samtidigt har ett privat rum i delningslägenheten. Det är ett sätt att flytta in i en social kontext, berättar Malin Gucko, projektutvecklingschef på COLIVE.

Intresseanmälan hos COLIVE kan göras redan idag via deras hemsida, colive.se

- Hos oss kan man flytta in om man är mellan 20 och 35 år och är nyfiken på att bo ihop med andra.

Huset har företaget COLIVE döpt till Altum som betyder “på höjden” på latin. Klockrent namn för ett hus i Brunnshög, Lund.