Bildfilen heter:

LKF inspirerar kollegorna i branschen

I år är det LKF som stolt visar upp Lund och LKFs arbete på Skånehems årliga studieresa! Under två dagar besökte cirka 80 deltagare Lund - där programmet innehöll inspiration, goda samtal samt möjlighet att knyta nya kontakter.

LKF skapar trygga, attraktiva hem och boendemiljöer. Men vi bidrar även i det stora perspektivet till Lund som en attraktiv plats att bo, leva och trivas genom att samverka med andra. Just samverkan är ett viktigt fokus för Skånehem - som består medlemmar från kommunala bostadsbolag i Skåne, till viss del Blekinge och Halland och stiftelser så som AF bostäder. 

Under de två dagar som LKF var värd för studiebesöket, berättade vi hur det är att leva och bo i en kommun som Lund. För här bor både en spännande historia och en innovativ framtid sin naturliga plats. 

Samverkan, innovation och inspiration i fokus

ESS, Lunds kommuns förutsättningar, framtid och mål att bli klimatneutrala till 2030 samt ett studiebesök i Brunnshög var punkter på agendan. Dessutom berättade medarbetare på LKF om vårt långsiktiga energiarbete, hur vi kan skapa ett hållbart byggande och fler hem till lundaborna. 

- Vi ville bjuda Skånehems representanter på en resa i Lund – full med inspiration för hur vi bygger en hållbar framtid för lundaborna - både här på LKF, men även i samverkan med andra aktörer. 

- Det är viktigt att samverka och dela erfarenheter – att vi dessutom får göra detta i en fantastisk stad som Lund är både trevligt och inspirerande, säger Henrik Strand, ordförande i Skånehems styrelse och vd på AB Kristianstadbyggen.

 

Fotograf: Klas Andersson

Bildfilen heter:
Bildfilen heter:
Bildfilen heter:
Bildfilen heter:
Bildfilen heter: