Bildfilen heter:

Pontus Olofsson (LKF) och Niklas Kronroth (Lund Giants HC))

LKF ordnar prova-på-ishockey för unga hyresgäster

Över 30 barn från våra olika bostadsområden tog chansen att prova på att spela ishockey i Lunds ishall. Aktiviteten är ett samarbete mellan LKF och Lund Giants HC - en av flera idrottsföreningar som LKF sponsrar.

Att främja rörelse hos barn är en viktig del av LKFs arbete med sponsring och insatser för god folkhälsa i Lund.

- Vi har arrangerat den här aktiviteten förut och det brukar vara så uppskattat av alla som är med, både för barnen som deltar och för oss som arrangörer, säger Britta Anfast, bosocial utvecklare på LKF.

Med under torsdagen var också två medarbetare på LKF som anmälde sig som frivilliga hockeyassistenter. Pontus Olofsson arbetar som trädgårdsanläggare på LKF och Peter Gradin som kundförvaltare. Att vara med och träna hockey ser de som ett roligt tillskott i deras ordinarie arbetsuppgifter på LKF.

- Det är väldigt kul och glädjande att vara med och hjälpa de små som nästan aldrig åkt skridskor. Eftersom jag tidigare varit ishockeytränare känner jag att jag kan bidra. Det är häftigt att se hur de på den korta tiden lär sig att ta sig fram på isen utan hjälp, säger Peter Gradin som var med förra året också.

- Jag vill vara med igen om jag får, avslutar Peter.

Pontus Olofsson instämmer med Peter.
- Jag har själv spelat hockey en tid och jag hoppas att jag kan ge barnen inspiration till att börja spela, eller utöva andra skridskosporter, tillägger Pontus.

Britta är nöjd med det fina samarbetet med Lund Giants HC. Niclas Kronroth, verksamhetsutvecklare Lund Giants HC, berättar att förra gången vi anordnade ett prova på-tillfälle tillsammans fick föreningen fyra nya medlemmar som följd.

- Nya medlemmar är såklart väldigt kul, samtidigt har själva aktiviteten ett stort värde i sig själv, tycker Niclas.

- Att nå ut till och träffa barn som i vanliga fall inte söker sig till föreningen är givande. För några blir det första gången de stå på ett par skridskor eller besöker en ishall, avslutar Niclas, verksamhetsutvecklare Lund Giants HC. 

”Vi ses på lördag!”

Stämningen under torsdagen var god och ett barn blev medlem i föreningen direkt. Hen lämnade med hälsningen ”Vi ses på lördag!”