Bildfilen heter:

Vårfester ökar trygghetskänslan i bostadsområden

Trygghet är sammanlänkat med gemenskap. Och för att öka granngemenskapen för våra hyresgäster anordnar vi på LKF vårfester i våra bostadsområden. Festerna gör vi tillsammans med Hyresgästföringen.

Att ha en rolig och lyckad områdesfest tillsammans är mycket värt. Det är framförallt ett bra sätt att skapa granngemenskap och öka gemenskapen mellan hyresgäster och oss på LKF. På festerna är områdespersonal med och arbetar och hela områdets hyresgäster bjuds in. Att känna till den som jobbar i din hemmiljö och dina grannar, det gör mycket för att öka både trivseln och trygghetskänslan.


Festerna anordnas tillsammans med Hyresgästföreningen. Det är ett resultat av nära samarbete mellan kundförvaltare, boscocial utvecklare och områdespersonal på LKF. Ett samarbete som ökar förståelsen för våra kunders boendemiljö och ger oss på LKF en insikt i vad vi kan göra för att fortsätta skapa bättre hem för Lundaborna.


Med är också föreningar som vi sponsrar och samarbetspartners på Lunds kommun, som exempelvis bibliotek och renhållningsverket.


Olika områden varje år

Varje år anordnar vi cirka 10 stycken stora områdesfester tillsammans med Hyresgästföreningen. Områden väljs ut i samråd med alla kundförvaltare så att vi får en variation i områden så att festerna inte är på samma ställe varje år. Med och påverkar är också om det finns en efterfrågan från hyresgäster eller om det behövs insatser för att öka gemenskapen på ett område. I år ordnade vi vårfester på Uarda, Gärdet, Klostergården och i Dalby. Efter sommaren är dags för fler fester.

Utöver områdesfesterna bjuder LKF in till mindre fester med grillning och andra aktiviteter och det görs i flera olika områden.

Kort om vårt bosociala arbete

Festerna är en del av LKFs bosociala arbete. Vi på LKF har definierat det så här: "Bosocialt arbete syftar till att erbjuda hyresgästen en långsiktigt hållbar boendemiljö att trivas i." Och det finns med som en del i det mesta av det vi gör inom LKF.